•Wijziging dienstverlening bib•Buitenspeeldag met Bart Wellens•Sportvormingen maart•Spaanse les•Gezocht animatoren Kaboem!

Wijziging dienstverlening bib
Op basis van de bibenquête waaraan 343 mensen deelnamen in het najaar van 2011, worden er op 1 april een aantal nieuwigheden ingevoerd.
 
- Op maandagavond zal de bib geopend zijn tot 20u.
- Op dinsdagavond zal de bib een nieuwe uitleenavond organiseren van 18u tot 20u.
- De uitleen van tijdschriften wordt ingekort tot 1 week en verlenging is niet mogelijk.
 
De bib wil op deze manier nog meer toegankelijk zijn voor werkende wensen. Als tweede doel wil de bib dat tijdschriften nog vaker en sneller uitgeleend kunnen worden.
 
 
Buitenspeeldag met Bart Wellens
Dat de buitenspeeldag op 28 maart supertof wordt, wist je al. Maar we hebben nog meer leuk nieuws voor jou.
 
Niemand minder dan Bart Wellens zal mee rondjes komen rijden op het crossparcours! Grijp je kans om tips op te doen van een échte kenner.
 
Vergeet je fiets niet mee te nemen!
 
 
Sportvormingen maart
In maart kan u deelnemen aan heel wat sportvormingen voor LO-leerkrachten, trainers, … We geven u een kort overzicht. Meer info en inschrijvingsmogelijkheden vindt u steeds op onze website in het gedeelte sportvorming. De informatie wordt regelmatig aangevuld.
 
- 16/3: Letselpreventie– stretching, warming up en cooling down (Hulshout) Let op! De inschrijvingen moeten binnen zijn voor 9 maart.
 
- 20/3: EHBSO– Eerste Hulp Bij Sportongevallen (Herentals)
 
- 25/3: Erkende bijscholing voor redders (Heist-op-den-Berg)
 
- 26/3: Sport en spel voor kinderen met gedragsmoeilijkheden (Olen)
 
- 26/3: Opstart cursus basis/hoger redder (Nijlen)
 
 
Spaanse les
Dienstencentrum Sprankel! vond  een geschikte lesgeefster voor Spaanse les. Vanaf half september 2012 zal zij u op vrijdagvoormiddag van 10u30 tot 12u wegwijs maken in de Spaanse taal.
 
Wie eerder al zijn of haar naam bezorgde, hebben we al telefonisch verwittigd. Heeft u ook nog zin om Spaanse te leren? Geef dan even een seintje. De definitieve  inschrijvingen gebeuren in juni.
 
Dienstencentrum Sprankel! wil op termijn ook lessen Duits, Frans en Engels organiseren. Geïnteresseerde lesgevers kunnen zich nog steeds melden.
 
 
Gezocht animatoren Kaboem!
Na het succes van de voorbije jaren opent speelplein ‘Kaboem!’ tijdens de zomervakantie van 2012 opnieuw haar deuren. We organiseren zeven weken speelpleinwerking: tijdens de weken van 2 juli, 9 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 20 augustus en 27 augustus (uitgezonderd 31 augustus).
 
Daarom zijn we weer op zoek naar enthousiaste jongeren die ons animatorenteam willen versterken. Mensen met een animatorattest of ervaring in jeugdwerk komen zeker in aanmerking.
 
Indien u geselecteerd wordt, nodigen we u uit voor een kennismaking met het hele speelpleinteam op zaterdag 28 april. Inschrijven kan nog tot en met 2 april.